Wout Sorgdrager Communicatie


Leer van uw eigen teksten

Ik verzorg in Groningen (en daarbuiten) trainingen over bijvoorbeeld zakelijke correspondentie, het schrijven van een perfecte e-mail, rapporten schrijven, notuleren en helder schrijven. Praktisch en direct toepasbaar.

Maatwerk. Ik werk uitsluitend met teksten van deelnemers zelf. Ik verzin niets. Deelnemers vinden dat spannend. Maar het werkt. En dat merken ze. 

U kunt rekenen op een prettige, veilige sfeer. Deelnemers durven hun nek uit te steken en fouten te maken. Want alleen dan kun je echt iets leren. Mijn trainingen zijn bovendien vaak een nieuwe manier om met elkaar te praten over omgaan met klanten. En mijn training Verzorgd Nederlands blijkt vaak een soort bedrijfsuitje. Dat kunnen niet veel trainers zeggen. 

Schrijfcoaching

Heeft u een specifieke vraag? Bijvoorbeeld over hoe je goede notulen schrijft? Of over het schrijven van content voor uw website. Profiteer dan van persoonlijke training en begeleiding. U schrijft, ik geef feedback. Zo leert u hoe het (nog) beter kan. Zo schrijft u uw eigen tekst en weet u zeker dat het goed is. Ik coachte ambtenaren bij de gemeente Groningen, een groot aantal medewerkers van het UMCG en andere professionals. Echt, het werkt.coaching

Workshop Verzorgd Nederlands

Het Engels heeft definitief zijn intrede gedaan in het Nederlands. Een cursus over verzorgd Nederlands die 'workshop' wordt genoemd! Maar of je het nu wilt of niet, het is gebeurd. Moet ik 'Werkwinkel' schrijven? Nee. Woorden als 'sms'en', 'upgraden', 'downloaden' en 'replyen' worden gebruikt. Laten we dan ook zorgen dat we ze goed spellen. Dat geldt overigens ook voor woorden van goed Nederlandse herkomst. Weet jij wat de correcte spelling is: 'btw-maatregel' of BTW-maatregel'? Ik wel. En ik kan het je leren! 

Doe de test
Probeer het zelf: test je kennis van de Nederlandse taalregels. vandale_woordenboek-180x180.jpg


Wout Sorgdrager Communicatie Martinikerkhof 24 9712 JH Groningen M 06 233 96 475

Lid van TEKSTNET, branchevereniging van tekstschrijvers


Bedankt

Ik heb genoten van je taal- en schrijflessen. De voorbeelden waren heel duidelijk en herkenbaar. Het in praktijk toepassen blijft lastig, maar oefening baart (hopelijk) kunst. Hartelijk dank voor je leuke lessen. 

 

Wendy Hilhorst