Een goede tekst is…

allereerst natuurlijk prettig leesbaar, compleet en toch to the point.  Een goede tekst is ook een tekst die op een prettige manier tot stand is gekomen. Opdrachtgevers kijken eigenlijk altijd tevreden terug. Ik lever een goede tekst en zorg voor een prettig proces.

Een plan

Wanneer is een tekst goed? Als hij doet wat hij moet doen. Daarom zal ik dat altijd eerst met u doorspreken. Wie zijn mijn lezers? Wat wilt u ze vertellen? Wat moet de tekst bij de lezers teweeg brengen? En vervolgens maak ik een plan. U krijgt van mij een duidelijke offerte met over het algemeen een vaste prijs. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Of het nu de populaire versie van uw beleidsplan is, of een jaarverslag of een achtergrondverhaal voor een bedrijfsblad: ik moet mijn informatie krijgen. Wat zijn mijn bronnen en wie interview?

Hé, zo had ik het nog nooit bekeken

Plezierige gesprekken

Voordat ik echt ga schrijven zet ik op een rij welke vragen uw tekst moet beantwoorden. Dat spreek ik met u door. Samen maken we een soort “bouwplan” van de tekst. En vervolgens ga ik op zoek naar informatie.

Vaak krijg ik mijn informatie van mensen die ik interview. Dat zijn eigenlijk altijd plezierige gesprekken. Juist omdat ik doorvraag, levert zo’n gesprek ook voor hen vaak nieuwe inzichten op. ‘Hé, zo had ik het nog nooit bekeken’ hoor ik vaak van mijn gesprekspartners. Bovendien praten mensen nu eenmaal makkelijker dan dat ze schrijven. Ik luister en schrijf hún verhaal. En u weet: hoe meer mensen zich gehoord voelen, hoe meer draagvlak u creëert.

Bekijk mijn portfolio
Wout Sorgdrager Communicatie

Wout Sorgdrager helpt u uw verhaal beter over het voetlicht te brengen. Zodat u effectiever communiceert.

Ik praat graag een keer verder om de mogelijkheden te bespreken.