Ik loop naar Albert Heijn. Pal naast ons huis ligt een leeg blikje bier op straat. Ik raap het op, en loop 5 meter om langs de prullenbak, en gooi het weg. Bij de prullenbak bevindt zich ook de afvalcontainer en bij die afvalcontainer ligt een hoop troep. Opruimen? Ik laat het liggen. Als ik oversteek, ligt er bij de entree van de Jacobijnerstraat een pizzadoos. Meenemen? Dat betekent dat ik tot het einde van de straat met die pizzadoos loop want daar is pas een nieuwe prullenbak. Ik laat het liggen en kies voor de lege chipszak halverwege. En jawel, zet een van de fietsen recht die de stoep blokkeren. Waar begin je aan, waar stop je mee?

Je loopt naar Albert Heijn. 200 meter. 200 dilemma’s.

En dan sta ik voor het koffieschap en moet ik kiezen uit ongetwijfeld lekkere maar slechte koffie in de bonus of biologische koffie of biologische fair trade koffie uit de bonus, ik sta bij de groente en moet kiezen tussen biologische tomaten uit Spanje of niet-biologische tomaten uit Nederland en biologische champignons en niet-biologische champignons, ik sta voor de schoonmaakspullen en moet kiezen tussen vervuilende wc-eend met chloor of spul zonder chloor en dan hebben ze ook kaasbroodjes te dampen …

Je loopt door Albert Heijn. 200 meter. 2000 dilemma’s.

Leave a Reply