Je ziet Josef kijken. ‘Is dit mijn kind?’ Of leg ik dat erin? En wat gebeurt er linksboven? En die meneer die vanachter het gordijn komt kijken? Geen idee.

Maar er is een os, er is een ezel, er zijn engelen en er is het kerstkind zelf. Naakt, koud, en nog niet helemaal zeker van zijn zaak. Ik downloadde de foto bij het Rijksmuseum uit de Rijksstudio. Wat een schatkamer! En helemaal gratis!

Als ik ‘s nachts mijn voeten uit bed zou steken, kan het klimaatakkoord in de kast. Kruiken, extra dekens, jenever, liefde, het helpt allemaal niets. Dat klopt. Het zit dieper. De grauwe kleum sloeg genadeloos toe. Het is misschien wel de tijd van het jaar en dat zou goed nieuws zijn: december is snel voorbij waarna we ons kunnen opmaken voor de lente, groen gras, Pasen. Het zal de tijd zijn dat ons Lasse leert lopen en praten en dat we erop uit kunnen. Misschien leer ik hem wel vissen.

Nog even en dan sluit ik het bedrijf voor een winterslaap. Ik stort me op de voorbereidingen van kerst in Stad. De kerstboom staat. De lampjes branden.

Fijne kerstdagen en een heel gelukkig nieuw jaar.

No Comments

  • Willy schreef:

    Heel veel liefde en warmte aan jou Wout, en aan allen die je liefhebt. Dat de komende tijd voor eenieder geluk en vrede moge brengen. Dat wij mekaar, in een nieuw jaar, hier weer mogen vinden om samen te genieten van jouw talent. Mooie kerstdagen en Gelukkig Nieuwjaar toegewenst.

  • Betty Visscher schreef:

    Insgelijks, Wout! Ik zie uit naar jouw “stukjes” in het nieuwe jaar!

Leave a Reply