Kanttekeningen

Invloed

By 20 november 2018 No Comments

Sinds gisteren lezers van deze blog zich daadwerkelijk bij de Eikemaheert vervoegden om het Wonder van Scheemda zelf te ervaren, beschouw ik mezelf als influencer. Dat is mooi maar het is natuurlijk ook een hele verantwoordelijkheid. Dat een stukje papier veel vermag, wist ik. Maar dat ik invloed heb, daar schrik ik van.

Feiten bijvoorbeeld. Plots moet wat ik schrijf ook kloppen. Stond de klok van de Martinitoren nou op 5 voor half 11 of op 10 voor 5? En die duisternis? Een lezeres die hier regelmatig mee-eet vond dat het met die duisternis best meeviel. En die bonen blijken geen boon maar erwt. Misschien dat ik ergens een disclaimer plaats.

Onderwerpen. Nog zoiets. Als influencer moet ik me natuurlijk ook met de zwartepietendiscussie bemoeien. Over de discussie is alles wel gezegd. Over de spelling van Zwarte Piet en de zwarte pieten in het algemeen en de zwartepietendiscussie in het bijzonder schreef ik al eerder. Over het onderwerp zelf nog niet. Op gevaar af dat ik wat mensen tegen de schenen schop: ik ben voor.

En het medium. Als influencer moet ik misschien wel kiezen voor de vlog. Nadeel is dat u mij dan ziet zitten met m’n dekentje om de nek hetgeen de credibility waarschijnlijk geen goed doet. Ik hou me bij de tekst.

En dan is er nog de actualiteit natuurlijk. Het nieuws bereikte me dat het Wonder van Scheemda nu echt op is bij de Eikemaheert. De invloed  van een influencer is groot.

No Comments

Leave a Reply