Lees wat ik schreef

Ik schreef de afgelopen 20 jaar voor verschillende opdrachtgevers hun verhaal. Hieronder vindt u een een selectie.

Zorg voor jaren

Dit boekje is een gouwe ouwe. Ik schreef het in 2003. Het zijn interviews met een groot aantal mensen over leeftijdsbewust personeelsbeleid. Medewerkers van het UMCG. Maar ook enkele buitenstaanders. Ed Nijpels komt ook nog voorbij, toendertijd voorzitter van een taskforce die het toen dreigende personeelsprobleem moest oplossen. Zorg dat mensen langer doorwerken!  Eigenlijk een prachtige uitgave, als ik er 18 jaar later op terugkijk. En wat was het actueel.

Je leest het cahier hier.

Curriculum Tandheelkunde 2030

In 2019 en 2020 ontwikkelde het Centrum voor Mondzorg en Tandheelkunde een gloednieuw bachelor-curriculum. September 2021 starten ze met het eerste jaar. Ik redigeerde de brochure waarin de opleiding de uitgangspunten en ideeën die aan T2030 ten grondslag liggen uiteen zet. En waarin ze beschrijven hoe het curriculum er in grote lijnen uit ziet.

Woonborg

Woonblad is het magazine voor huurders van Woonborg. Het verschijnt tweemaal per jaar. Tekstnetcollega Helma Erkelens en ik schreven het zomernummer 2021 grotendeels. Over de verhuurdersheffing, over de woonvisie van de gemeente Tynaarlo, over het tuingereedschapuitgiftepunt. U vindt het op de website van Woonborg.

Jaarverslag Woonborg

Al een paar jaar redigeer ik voor Woonborg het jaarverslag. Ook het verslag over 2020 mocht ik weer doen. Het was me opnieuw een genoegen. Lees het online, op de website van Woonborg.

Koplopers in transitie

Voor de NMFG, de Natuur en Milieu Federatie Groningen, schreef ik ‘Koplopers in transitie, een overzicht van wat ze de afgelopen jaren bereikt hebben en wat ze de komende jaren van plan zijn.

Kultuurblad 3

Voor dit nummer van Kultuurblad schreef ik een groot aantal artikelen. Onder meer een blogje over hoe van stilte te genieten met een podcast in je oor. Lees Kultuurblad op de site van het Kultuurloket.

Zelfevaluatierapport

Voorafgaand aan een visitatie schrijven hbo-instellingen een zogenaamd zelfevaluatierapport. Een flinke klus voor een onderwijsinstelling. Maar ook voor tekstschrijvers. Daarom vroegen Schrijfprofs Louwke Meinardi en Helma Erkelens me om te helpen. Samen maakten we in 2 maanden tijd voor een opleiding aan de Hanzehogeschool Groningen een goed doortimmerd en gedocumenteerd stuk.

Redactie strategisch opleidingsplan UMCG

Voor het UMCG redigeerde ik het opleidingsplan 2020. Er lag al veel klaar. Maar iedereen was het erover eens: het was te veel. En het kon overzichtelijker. Ik voerde enkele gesprekken en maakte er in 2 dagen een goed leesbaar en overdraagbaar verhaal van. Met Harry Kasemir maakte ik bovendien een mooi schema van het proces. Zodat ook mensen die liever kijken dan lezen het verloop van het proces konden doorzien.

Locatiebeschrijvingen Humanitas DMH

In opdracht van JCM Context (Utrecht) schreef ik voor Humanitas DMH een 8-tal locatiebeschrijvingen van woonlocaties in Noord-Nederland. Ik sprak met cliënten, locatiemanagers, verwanten van cliënten en coaches. De toon: prikkelend, to the point, authentiek, warm en van mens tot mens. Mooie opdracht, mooi resultaat. Bekijk bijvoorbeeld de locatiebeschrijving van Stadwijck, in Hoogezand.

Recruitmentguide

Voor de Rijksuniversiteit Groningen redigeerde ik de Recruitmentguide, een  Gids voor een open, transparante en op kwaliteiten gebaseerde werving- en selectieprocedure. Complexe materie. De universiteit vroeg me vooral veel aandacht te besteden aan de juiste toon: niet betuttelend, niet voorschrijvend. Wél behulpzaam en instructief.De gids staat online op de besloten site van de RUG.

Voice-over bedrijfsfilm Beatrixoord

Voor het UMCG Centrum voor Revalidatie schreef ik de voice-over bij de bedrijfsfilm. Een goede voice-over voor een bedrijfsfilm staat of valt met een goede film. De voice-over legt uit, licht toe, wijst aan. Bekijk zelf of ik mijn werk goed deed. Bekijk de film op Youtube. (3.40 min)

Vijf kussen

Voor de stichting Cultureel Platform Appingedam schreef ik Beelden van Appingedam, een boekje over het openbare kunstbezit van de stad Appingedam. Ik schreef de teksten bij de kunstwerken. Ton Keuning maakte er een prachtig boekje van en ontwikkelde de wandel- of fietsroute langs de werken.

lees het online.

Revalideren is een werkwoord

Voor het UMCG Centrum voor Revalidatie Beatrixoord schreef ik een prachtig boekje met interviews met ex-patiënten en medewerkers van Beatrixoord. Het boekje werd uitgegeven ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Beatrixoord. Het werd een prachtig boekje. Bekijk het zelf: Revalideren is een werkwoord.

Onderwijs voor de Intensive Care

Het UMCG bundelde het onderwijs rond de Intensive Care voor Volwassenen in de IC Academie. Ik schreef een uiterst leesbaar magazine over het onderwijs voor de IC. Prachtige foto’s (Antoinette Borchert) maken het magazine extra aantrekkelijk. .Bekijk de tekst in pdf.

Wout Sorgdrager Communicatie

Wout Sorgdrager helpt organisaties met goede teksten. Zodat ze effectiever communiceren.

Ik praat graag een keer verder om met u de mogelijkheden te bespreken.