Een goede tekst wordt gelezen

U heeft een verhaal. U wilt dat dat gelezen wordt. Ik schreef de afgelopen 20 jaar voor verschillende opdrachtgevers hun verhaal. Hieronder vindt u een een selectie.

Zelfevaluatierapport

Voorafgaand aan een visitatie schrijven hbo-instellingen een zogenaamd zelfevaluatierapport. Een flinke klus voor een onderwijsinstelling. Maar ook voor tekstschrijvers. Daarom vroegen Schrijfprofs Louwke Meinardi en Helma Erkelens me om te helpen. Samen maakten we in 2 maanden tijd voor een opleiding aan de Hanzehogeschool Groningen een goed doortimmerd en gedocumenteerd stuk.

Steernvanger

Voor Kultuurblad, het magazine van Vrijdag voor iedereen in Groningen die in cultuur is geïnteresseerd, schreef ik een interview met Steernvanger. Groningstalige Indiefolk. Ze speelden op Grunn Sonic.

Redactie strategisch opleidingsplan UMCG

Voor het UMCG redigeerde ik het opleidingsplan 2020. Er lag al veel klaar. Maar iedereen was het erover eens: het was te veel. En het kon overzichtelijker. Ik voerde enkele gesprekken en maakte er in 2 dagen een goed leesbaar en overdraagbaar verhaal van. Met Harry Kasemir maakte ik bovendien een mooi schema van het proces. Zodat ook mensen die liever kijken dan lezen het verloop van het proces konden doorzien.

Locatiebeschrijvingen Humanitas DMH

In opdracht van JCM Context (Utrecht) schreef ik voor Humanitas DMH een 8-tal locatiebeschrijvingen van woonlocaties in Noord-Nederland. Ik sprak met cliënten, locatiemanagers, verwanten van cliënten en coaches. De toon: prikkelend, to the point, authentiek, warm en van mens tot mens. Mooie opdracht, mooi resultaat. Bekijk bijvoorbeeld de locatiebeschrijving van Stadwijck, in Hoogezand.

Recruitmentguide

Voor de Rijksuniversiteit Groningen redigeerde ik de Recruitmentguide, een  Gids voor een open, transparante en op kwaliteiten gebaseerde werving- en selectieprocedure. Complexe materie. De universiteit vroeg me vooral veel aandacht te besteden aan de juiste toon: niet betuttelend, niet voorschrijvend. Wél behulpzaam en instructief.De gids staat online op de besloten site van de RUG.

Website OOR Noord- en Oost-Nederland

Voor de website OOR Noord- en Oost-Nederland schrijf ik de nieuwsberichten over ontwikkelingen in opleidingen tot medisch specialist. OOR staat voor Onderwijs- en Opleidingsregio. Nederland telt 8 van die OOR’en: ze “bestieren” het medisch-specialistisch vervolgonderwijs en andere vervolgopleidingen op WO-niveau.

Bekijk hier de nieuwspagina van de OOR Noord-Oost.

Voice-over bedrijfsfilm Beatrixoord

Voor het UMCG Centrum voor Revalidatie schreef ik de voice-over bij de bedrijfsfilm. Een goede voice-over voor een bedrijfsfilm staat of valt met een goede film. De voice-over legt uit, licht toe, wijst aan. Bekijk zelf of ik mijn werk goed deed. Bekijk de film op Youtube. (3.40 min)

Vijf kussen

Voor de stichting Cultureel Platform Appingedam schreef ik Beelden van Appingedam, een boekje over het openbare kunstbezit van de stad Appingedam. Ik schreef de teksten bij de kunstwerken. Ton Keuning maakte er een prachtig boekje van en ontwikkelde de wandel- of fietsroute langs de werken.

lees het online.

Revalideren is een werkwoord

Voor het UMCG Centrum voor Revalidatie Beatrixoord schreef ik een prachtig boekje met interviews met ex-patiënten en medewerkers van Beatrixoord. Het boekje werd uitgegeven ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Beatrixoord. Het werd een prachtig boekje. Bekijk het zelf: Revalideren is een werkwoord.

Onderwijs voor de Intensive Care

Het UMCG bundelde het onderwijs rond de Intensive Care voor Volwassenen in de IC Academie. Ik schreef een uiterst leesbaar magazine over het onderwijs voor de IC. Prachtige foto’s (Antoinette Borchert) maken het magazine extra aantrekkelijk. .Bekijk de tekst in pdf.

Wout Sorgdrager Communicatie

Wout Sorgdrager helpt organisaties met goede teksten. Zodat ze effectiever communiceren.

Ik praat graag een keer verder om met u de mogelijkheden te bespreken.