Schrijfcoaching

Heb je een specifieke vraag? Bijvoorbeeld over hoe je goede notulen schrijft? Of over het schrijven van content voor uw website. Profiteer dan van persoonlijke training en begeleiding. Jij schrijft, ik geef feedback.

We beginnen altijd bij het begin. Wat wil je bereiken met je tekst? Wat is je schrijfdoel? En vervolgens maken we een opzet voor je tekst. Wat is je thema? Wat is je boodschap? Welke vragen wil je beantwoorden? Waar haal je je informatie vandaan?

Wout heeft mij geleerd om planmatiger te schrijven. Mijn rapporten zijn nu een heel stuk beknopter. En een stuk leesbaarder!

Als je eenmaal een goede opzet hebt, gaan we die invullen. Pas dan gaan we aan de slag met de echte inhoud.

We besteden aandacht aan de opbouw van je alinea’s. Maar ook aan hoe je zonodig wat “vlotter” schrijft. Die vermaledijde lijdende vorm bijvoorbeeld. Of die naamwoordconstructies. Je leert hoe je ze herkent en hoe je ze zo nodig vermijdt.

Zo leer je hoe het (nog) beter kan. We werken altijd met je eigen teksten. Over het algemeen gaat het om 4 tot 6 bijeenkomsten van zo’n anderhalf uur. Bij mij aan de keukentafel. Of bij jou, op de zaak. Echt, het werkt.

Wout Sorgdrager Communicatie

Wout Sorgdrager leert professionals beter te schrijven zodat ze effectiever communiceren.

Ik praat graag een keer verder om de mogelijkheden te bespreken.